Napirendek

A V4 parlamenti együttműködésének elnökségét 2022. július 1. és 2023. június 30. között betöltő szlovák Nemzeti Tanács 2022. december 4-5. között rendezi meg a V4 országok parlamentjei védelmi és biztonsági bizottságainak ülését Pozsonyban.


​​​​​​​A Visegrádi Csoport (V4) elnökségét 2022. július 1. és 2023. június 30. között betöltő Szlovákia Nemzeti Tanácsa 2022. október 23-24-én rendezte meg a visegrádi országok parlamentjei gazdasági bizottságainak találkozóját Pozsonyban. Az eseményen, amelynek házigazdája Peter Kremský szlovák gazdasági bizottsági elnök volt, valamennyi V4-es parlamenti kamara illetékes bizottsága képviseltette magát. A találkozón az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága részéről Riz Gábor, a bizottság tagja vett részt.


​​​​​​​A Visegrádi Együttműködés szlovák elnöksége keretében a V4-országok parlamentjei mezőgazdasági bizottságainak találkozójára 2022. október 13–14-én Pozsonyban került sor. Az eseményen az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága részéről Győrffy Balázs és Barkóczi Balázs alelnökök vettek részt. A rendezvényen a házigazda Szlovákia mellett a lengyel parlament mindkét házának delegációját bizottsági elnök vezette, magyar részről és a cseh Képviselőház részéről alelnökök vettek részt, a cseh Szenátust pedig az illetékes bizottság tagja képviselte.